vrijdag 19 november 2010

Aaah, internet! De vrijheid die je in een keer hebt als je de hele avond op je stoel kan blijven zitten, iedereen zijn Facebook updates kan lezen, YouTube-filmpjes kan kijken en je kamer niet meer uit hoeft te komen! Dit is het echte leven! Nu ben ik pas in Japan!

Maar, om eerlijk te zijn, het werd wel eens tijd om al dat materiaal dat ik had maar eens bij elkaar te vegen en weer wat filmpjes online te gooien. Dus ik besloot om alles wat ik tot nu toe had maar weer te bewerken en iedereen weer blij te maken met wat beeldmateriaal uit Japan.

Dus, ook al zijn ze oud en ben ik nog dat jonge hondje dat ik was toen ik hier al die tijd geleden aankwam, ik hoop dat ze nog steeds vermakelijk zijn!

Het eerste filmpje, de haven dus. Nog steeds mijn favoriete plekje hier in Nagasaki. Ook nu het hier al redelijk herfst/winter begint te worden. Jazeker, ik heb mijn winterjas al weer eens een keertje aan moeten doen. Oké, wel even afkloppen.. Het is maar bij een keertje gebleven, en zo koud was het toen niet.
Maarja, dit is dus de haven waar ik zo verliefd op ben geworden! Ben benieuwd hoe die eruit ziet als het winter is. Zoals je ziet was het toen het filmpje geschoten werd nog lekker warm, maar dat is nu zeker niet meer het geval!

En dan, het interessantere tweede filmpje. Sinds dat ik hier ben, heeft de universiteit als 2 échte uitstapjes voor ons geregeld. De eerste was naar Unzen en Shimabara. Zoals te zien op het filmpje is Unzen vooral beroemd om zijn nog levende vulkaan en het stadje dat er door verwoest is in 1991. Heel indrukwekkend om te zien hoe alle gebouwen half bedolven zijn onder puin, maar verder nog goed bewaard zijn.
En wat misschien nog wel het allerbeste aan het hele bezoekje aan Unzen was, was het bezoek aan de onsen (温泉), de natuurlijke baden waar Japan ondermeer bekend om staat. Ze verschillen toch wel wat van de Nederlandse sauna´s, maar zijn ongelooflijk relaxt! Zeker het openlucht bad was zooooo lekker ontspannend! Dit is zeker iets wat ik vaker ga doen!
Het bezoekje aan het Shimabara kasteel was ook erg gaaf. Het was voor mij de eerste keer om zo´n oud Japans kasteel te zien en hoewel die van Shimabara niet de meest indrukwekkende is, vond ik het toch erg gaaf om er even naar binnen te lopen en te zien hoe zo´n kasteel er nu uitziet. Jammer genoeg mocht er binnen niet gefilmd worden, maar er stonden veel oude Japanse gebruiksvoorwerpen, samuraipakken, katana´s en schilderingen.

Nou, ik heb weer internet dus hoop dat het voor mij nu makkelijker wordt om iets te filmen en meteen de dezelfde dag het even te bewerken en op internet te zetten. Het zou in ieder geval motiverender moeten zijn dan een berg filmpjes op te laten stapelen zoals wat ik nu heb moeten doen.

Maar ik ga weer eens lekker slapen! Ik spreek jullie allemaal snel weer!

Kusjes,
Jeroen

6 opmerkingen:

 1. Aaah nice eindelijk! :D
  Leuk om te zien met opnieuw leuke muziek eronder ;)

  Die haven ziet er trouwens echt wel gaaf uit!

  Hier in Nederland is het behoorlijk koud geworden en iedereen begint het zo langzaamaan (in derde jaar ook) suuperdruk te krijgen nu we richting de tentamenweek gaan. En zoals gewoonlijk is het Arsenaal overvol. Dus je zit goed daar ;)

  Binnenkort een keertje Skypen? :D

  liefs
  Diana xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey jeroen!
  ik heb weer van je filmpjes genoten....
  wist niet dat je dat rode vest nog had!! hahahaha
  wie wat bewaard,heeft wat!
  groetjes en kusjes...
  mam xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeroentje!
  Geniaal, dat lopende band eten ergens in het begin!
  Japan is echt heeel mooi :) superleuk dat je - nog steeds - veel filmt daar! Je hebt de dansende kat wel gekocht toch? :D
  Enneh ik ben nou wel benieuwd.. was dat Chinese meisje je vader?! :O
  Tot mails :)
  XxWw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet ik nog steeds niet. Het enige antwoord dat ze me gaf was: 'Waaaaaat? Wie heeft je dat geleerd?' XD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dag jeroen,

  leuk weer eens een paar filmpjes van jou te zien.
  al zijn ze wat kort ze geven een goede impressie weer van wat jullie daar zoal beleven.....genoeg dus.
  zoals je ziet kijk ik ook met jou nog steeds mee!

  geniet er maar volop van ;-)

  jaap leonard (ank's dad)

  BeantwoordenVerwijderen