dinsdag 26 oktober 2010

A Uuman Is Throwing Dust

Misschien ben ik toch te lui om een blog bij te houden.

Het heeft weer te lang op zich laten wachten, maar zal nu toch maar mijn belevenissen weer op internet zetten! Weer geen filmpjes deze keer. Heb nog steeds geen internet en ook al wordt er aan gewerkt, het laat nog wel even op zich wachten. Ik ben nog wel dingen aan het filmen, dus als het internet er is, zal ik wel heeeel veel tegelijk op internet zetten. Dus plan maar vast een popcornavondje!

Om een lang verhaal kort te maken; het echte leven in Nagasaki is al lekker aan de gang. Daarmee bedoel ik dat het vakantiegevoel er op het moment al af is en de dagen van huiswerk, sporten en regelmaat weer begonnen zijn. Oke, toch even afkloppen. Ik kan het niet echt huiswerk noemen. En de lessen zijn nog steeds niet echt moeilijk. Maar het is ook wel leuk om in de klas te slapen, zo af en toe op te kijken om het juiste antwoord te geven om vervolgens weer door te gaan met kanji oefenen, nutteloze Chinese zinnen te leren (ik kan nu al vragen of iemand mijn vader is, aan iemand vertellen dat ie mooie bananen/borsten/schoenen heeft en iemand waarschuwen dat er een panda aankomt) of de Chinees naast me uit te leggen waar het over gaat. Verder blijft het wel leuk om opstellen te schrijven in het Japans. Niet alleen omdat je dan toch jezelf van je beste kant wil laten zien qua grammatica, soms ook om lekker poetisch met de taal aan de slag te gaan (tja, met het niveau van mijn lessen moet je de uitdaging soms toch maar in originaliteit zoeken).

En ik heb nu toch echt een baantje gekregen! Ik ben officieel een docent Engels! Jeroen-sensei... Dat klinkt nog niet heel erg verkeerd, al zeg ik het zelf! Ik geef nu een dame van in de 30 les, maar dat is maar 1 keer in de 2 weken. Ik hoop dus snel mijn harem uit te breiden! Het is heel erg gaaf om te doen en zeker goed voor mijn Japans! En zo'n extra zakcentje is toch ook niet ongewenst! En het is stiekem ook wel leuk om zinnen te verbeteren als 'a uuman is throwing dust'.

En om nog even over wat langer geleden te spreken; vorige week heb ik een presentatie mogen doen over Nederland op een Japanse basisschool. Dat was echt ongelooflijk gaaf om te doen. In het begin wel even slikken, want we hadden met zijn 3-en een presentatie voorbereid en het bleek toen we daar aankwamen dat we individueel de volledige presentatie moesten doen. Dat werd dus een hoop improvisatie! Maar het was het dubbel en dwars waard. De kinderen waren zo enthousiast en lief! We werden helemaal in de watten gelegd en de middag begon met allemaal presentaties over Japan die de basisschoolleerlingen aan ons gaven. Ik heb zelfs mooie souveniers mee mogen nemen! En op zich maakte het daarna ook niet uit wat je over je eigen land zei. Alles was goed en interessant en leuk. En het is ook wel erg gaaf om een hele klas kleine Japannertjes in koor 'boerenkool' en 'stroopwafel' te horen zeggen!

Ook ben ik bij de volleybalclub gegaan. Hoewel ik eerst bij de gitaarclub wilde, ben ik toch maar van dat idee afgestapt. Ik vind de verplichte 600 euro voor een gitaar toch wel een beetje duur. Het leek me dus maar beter, ook om de drempel te verlagen, om bij een clubje te gaan waar ik al een beetje verstand van heb. En als we dan over sport praten, kom je al snel bij volleybal uit! Zo ben ik nu alleen de gaijin (buitenlander) in plaats van de gaijin die ook nog eens niks kan van het clubje waar hij bij is gegaan.
Het is een clubje waarbij we 2 keer in de week (woensdag en zaterdag) met zijn alle 3 uur lang wedstrijdjes spelen. Oke, niet echt 3 uur lang. De tijd wordt opgedeeld in helften. Een voor de jongens, en een voor de meisjes. Zo heb ik ook nog tijd om te praten met iedereen! Het is heel relaxt, zonder verplichtingen en niks moet. Precies wat ik zocht dus!

En het weer begint eindelijk een beetje af te nemen! Heel plotseling ook! Het is van heel erg warm naar nat en koud gegaan. De herfst heeft ook hier eindelijk zijn intocht gedaan! Brrr, toch maar tijd om die jas eens een keer uit de kast te halen!

En ik heb een telefoon gekocht! Het is dezelfde als iedereen heeft (alleen is die van mij mooi lichtblauw). Ik ben nu dus ook via mijn telefoon te mailen (in Japan werkt het sms-systeem als een e-mailsysteen. Iedereen krijgt dus bij zijn telefoon ook een eigen e-mailadres. Deze is ook via de normale computer te mailen). Ik ben nu te bereiken op eindbaas@softbank.ne.jp :)

Verder blijft het programma hier spannend! Donderdag hebben we een uitwisseling met een Japanse middelbare school. Zaterdag gaan we op expeditie naar Unzen en t stadje Shimabara, wat een belangrijke plek was in de Japanse geschiedenis. Volgende week zaterdag gaan we naar het Peacepark en het atoombommuzeum. Daar heb ik al erg veel zin in! Vind de Tweede Wereldoorlog vanuit Japans perspectief heel erg interessant, dus ben erg benieuwd! We krijgen daar namelijk ook informatie van iemand die de atoomexplosie heeft meegemaakt en overleefd!

En last but not least, ik heb gelukkig nog niet het gevoel dat ik naar huis wil! Ik spreek genoeg Japans om me te redden hier, dus het is niet zo dat ik me helemaal lost in translation voel. En ik ben hier met hele leuke mensen hier. Ik ga hier naar school en ik woon hier. Dat is eigenlijk het overheersende gevoel. Blijkbaar heb ik niet zo'n moeite met settelen op een andere plek. En dat is waarschijnlijk ook wel goed ook! XD

Zo, dit bericht is toch wel iets langer geworden dan ik had gedacht. Ik hoop in ieder geval dat niemand in slaap gevallen is in de tussentijd! Ik ga er nu in ieder geval weer vandoor, want ik heb nog wat informatie aan te horen over de toekomstige uitstapjes en moet daarna weer terug naar de telefoonwinkel. Ik werd gister namelijk opgebeld door de man die me mijn telefoon verkocht had. Hij was vergeten mij een adapter te verkopen (die koop je hier om een of andere reden apart).

Tot snel weer!
En blijf reageren! Ik vind het nog steeds leuk om te zien wie dit allemaal leest!

Groetjes en kusjes
Jeroen

14 opmerkingen:

 1. het klinkt allemaal echt supergaaf jeroen! ik ben blij dat je zo je draai hebt gevonden in Nagasaki en het zou inderdaad leuk zijn als je je harem een beetje kan uitbreiden xD.

  kus en knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oke, dat je niet bij een gitaarclubje wil omdat je dat niet zo goed kan begrijp ik... Maar sinds wanneer ben je wel ooit goed geweest in volleyballXD? Was je daarom niet hier gestopt:P? Maar toch cool^^. En natuurlijk heb jij een harem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nouja, in Nederland werd ik constant bij oude mannetjes in 't team gegooid bij volleybal omdat ik er niet zo goed in was. Dat was demotiverend. Hier is het echt gezellig. En tja, ik ben gaijin, dus maakt het niet uit wat ik doe XD. Gelukkig is het zo'n casual club dat ik niet echt zoveel slechter ben dan de rest ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeroen! Wat klinkt dit allemaal onwijs gaaf zeg! Vooral dat deel over de japanse kindjes die in koor stroopwafel zeggen. Moest ontzettend lachen. (En mijn mama stiekem ook die heel geniepig aan het meelezen was :P)

  Imke en ik hadden het er nog gisteren over dat jij de luxe hebt van heeeeerlijk japans eten. Japans eten zoals het echt hoort. Hmmmmmm lekker! Heb je al sushi gegeten?! (My fav!)

  En wat dat volleybal betreft, denk dat jij als nog veel beter kan volleyballen dan de rest die hier heeft gereageerd. XD

  Dikke kus, grote knuffel!
  Steph

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Roentjuh!

  Dude wat doe je?? Zet je serieus je telefoonadres online?? Nu vraag je erom dat ik je vannacht 100 keer wakker ga maken met berichtjes :P
  Je verhaal is leuk :) En lang, net zoals de mijne altijd XD Heel veel plezier/succes gewenst met het volleyen. Je zal hoe dan ook beter zijn dan ik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey ass

  Leuk om weer een keer iets te horen. Ik check skype regelmatig maar als je geen internet hebt is het logies dat ik je daar niet zie :P
  Voor de rest awsome om the horen dat alles goed gaat!

  P.s Awsome Email addres!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dag Jeroen,

  Op mijn oude(re) dag nog aan het reageren op bloggen, het is wat!
  Leuk om te lezen en vooral te zien wat je allemaal beleefd daar. Maar ik kom het liever zelf bekijken, de reis is geboekt, zet de kerstboom maar klaar.

  Groetjes, Jan Strijbosch

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeej :D

  Dat is alles wat ik moet zeggen denk ik.
  X Jazz

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hartstikke VET,COOL,GAAF wat jij daar allemaal onderneemt. Heb je ons kaartje al ontvangen??

  xxx Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jup, gister ontvangen! Hartelijk bedankt nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook voor mij de eerste keer dat ik reageer op jouw blog, , ik vindt het geweldig en harstikke leuk wat je allemaal meemaakt daar, dat je geen probleem hebt om te settelen in een andere omgeving ver van huis zit zeker in de familie, ik ben wel een beetje jaloers,en zou dit ook wel een jaartje willen doen, Groetjs Papa

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jeroen, ook wij zullen weer even een berichtje plaatsen om je te laten weten dat we je niet vergeten en dat we regelmatig kijken of je er weer wat opgezet hebt.
  weer de groetjes van ons allemaal!!!
  Hoie wah!! Joep, Riëtte, Regy, Koen en Vera

  BeantwoordenVerwijderen