maandag 22 november 2010

Cheerleaders En Taart

Daar ben ik weer!

Jezus, wat is ie snel deze keer! Ik besloot om mezelf maar eens wat actiever te tonen en eens wat recente filmpjes te laten zien!19 en 20 november (november ja, ook al staat er september in het filmpje.. SORRY!) was er op de universiteit de gakusai, een festival voor en door studenten vol met kraampjes, shows, bands en andere optredens. Deze kraampjes waren meestal van verschillende clubs, die geld probeerde te verdienen om eens gezellig een avondje te gaan drinken met zijn allen. Zo ook mijn club, die een standje had waar gyouza, karaage en kare verkocht werden. Ik, als trots lid van 'Team Gyouza', heb dan ook menig uurtjes doorgebracht met het aan de man brengen van 'gyouza', 'buitenlander-gyouza' of 'lekkerding-gyouza'.

Naast de kraampjes en bandjes waren er ook verscheide andere dingen te beleven. Zo was er een ongelooflijk energiek en opzwepend optreden van de yosakoi-groep, de grote dansgroep waar ook Rens, Aranka en Nadine bij zijn gegaan. Verder heb ik een heel gaaf optreden Taiko, Japanse drum, mogen meemaken. Heel erg gaaf om te zien hoe gedisciplineerd dat eraan toe ging. Heel erg mooi!

En dan toch maar het taart-verhaal. Het kraampje waar je tegen betaling iemand een taart, of eigenlijk alleen slagroom zonder suiker, in zijn/haar gezicht kon gooien werd gerund door een aantal Japanse vrienden van ons. Het kon dus niet uitblijven dat zij er wel even van langs zouden krijgen. Daar staat tegenover dat ik, toen er gevraagd werd wie van de Nederlanders er nog interesse had in een taart, geen nee kon zeggen tegen deze mooie kans. Heb verder wel de hele dag met een hoorn van haar op mijn hoofd gelopen omdat de slagroom zo'n ongelooflijke zooi bleek te zijn dat ik het er niet uit kreeg. En ja, nagestaard wordt je toch wel in Japan, of je nu een buitenlander bent of een buitenlander met zijn haren in een harde pijl naar boven.

Na de tweede dag gakusai was het dan eindelijk zover. Gezellig uit drinken/karaoke zingen met mijn clubje van de opbrengsten van twee dagen harde arbeid. Het was de eerste keer dat ik samen met alleen maar Japanners uit ging, dus het beloofde erg interessant en leuk te worden! En die belofte is het nagekomen! Mijn God, wat worden Japanners toch andere mensen als ze alcohol in de buurt hebben. En ja, daar hoeven ze het inderdaad alleen maar voor in de buurt te hebben, drinken is niet perse nodig. Kijken naar hoe je aanvoerder van een serieuze, zorgzame leider verandert in een dronken student die je vage seksuele woorden aan het leren is, was erg interessant om te zien. Maar alleen vanuit een universitaire onderzoeksfunctie natuurlijk ;).
Haha, nee, toen de Japanners eenmaal door kregen dat er toch wel een groot verschil in alcoholtolerantie zat tussen mij en de rest moest ik me toch maar eens gaan bewijzen. Het eindigde dus in een ongelooflijk dronken lalfestijn vol karaoke, slappe verhalen en een oneindige hoeveelheid high-fives. Of tenminste, dat is het gevoel dat me is bijgebleven. Ik weet het ook niet helemaal zeker meer. Ik weet wel dat ik op de terugweg maar gewoon ben gaan lopen zonder erover na te denken waar ik in hemelsnaam naartoe ging en finaal de verkeerde kant opgegaan ben, wat resulteerde in een terugreis van waarschijnlijk wel een uur langer dan nodig was. Maar het was het waard!

De beelden die overigens in het filmpje te zien zijn, zijn niet op chronologische volgorde :P Het is een beetje een mix van wat er op dag 1 en dag 2 gebeurde.

Maarja, dat was het weer voor deze aflevering van Jeroen in Nagasaki (ooh, wat klinkt dat kut, dat doe ik echt nooit meer XD). Ik spreek jullie vast en zeker heel snel. Ik ben 's avonds (die van mij dan) vaak op Skype en zal ook mijn best doen dat zo te houden.

Groetjes en kusjes,
mis jullie (al een beetje)
Jeroen

PS: Blijf reacties achterlaten alstublieft!!

10 opmerkingen:

 1. Haha leuk filmpje weer! Bij het beeld van Jeroen met een pluk plakkerig haar omhoog moet ik wel een beetje denken aan 'there's something about mary' XD awesome!
  Waarom ben jij niet, samen met de rest, bij de dansgroep gegaan? :D Of valt dat niet te combineren met je volleybal ;)
  XxWw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wilde niet bij een club waar allemaal andere Nederlanders zaten :P Dan heb je al snel de Nederlanders vs. de Japanners. Dat leek me toch minder ideaal dan dit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat van de tempel heb je maar achterwegen gelaten? Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hey jeroen!
  mooi filmpje weer! één groot feest zie ik!
  bij die Taiko had ik wel graag bij willen zijn!
  die Yosakoi groep...als ik ietwat jonger was geweest,had ik daar wel bij willen gaan!:-)
  kusjes mam xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supper realx weer is wat van je te horen. Wordt tijd dat ik je keer op skype tref!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD zoooo gaaf en nu bereik ik het punt echt dat ik jaloers ben dat ik er niet bij ben xP maar dat overleef ik wel. Supergave filmpjes en die harde lok deed me echt denken aan There's something about Mary xP hahaha.

  Ik geniet van de filmpjes en verhalen. ga zo door en ik hoop je binnenkort weer een keertje te spreken xD!!!

  Kusjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je zou toch als je president was de manderijnen afschaffen?
  en nou eet je er een!

  latex, je brother

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag Jeroen,
  Ik zit hier op mijn werk me een beetje te vervelen.
  Ik was erg benieuwd naar je filmpjes, heb hier wel beeld maar geen geluid, maakt de filmpjes toch een stuk minder, vanmiddag thuis nog maar een keer. Het is inmiddels 5 december, Sinterklaas dus. Al die Japanse cultuur is heel erg interessant, maar.... heel Nederland is natuurlijk erg benieuwd hoe die jappanners reageren op een (Nederlandse) Sint en Piet die in Nagasaki rondlopen of opeens in de kroeg opduiken en Sinterklaas liedjes gaan karaoken.
  Benieuwd naar je filmpje hierover.

  groetjes Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hey Jeroen
  Ik heb weer genoten, jammer dat ze jou niet gefilmd hebben toen je naar huis zwalkte en de weg kwijt was hihi
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hey Jeroen,

  Ik wil best eens in de zoveel tijd een nieuw berichtje achterlaten (leuk zelfs), maar doe jij dat dan ook? Jouw leven is momenteel veel interessanter dan het onze. Mijn enige wapenfeit van de afgelopen week is dat ik de pizzabakker een spontane serenade heb gebracht en hij zo onder de indruk was dat ik de pizza gratis meekreeg. Daar moet je overheen kunnen...

  x

  Clio

  BeantwoordenVerwijderen