maandag 27 september 2010

Real Black Music

Hey all!

Het is wat later dat ik dit type omdat ik wegens tijdsgebrek niet aan de uitleg toegekomen was. Overigens, ik heb al redelijk wat reacties gekregen van mensen die mijn blog en die van Aranka combineren. Blijf dat vooral doen! Ik heb gelukkig ook niet al te veel zin om een reisdagboek te maken, dus doe dat vooral. Toch zal ik ook nog wel wat uitleg verschaffen bij wat er allemaal te zien is!

Het was alweer dag 2 in Japan (kan je nagaan hoeveel ik er nog moet! Hoe overleef ik dat ooit?! Ohja, het antwoord is: makkelijk!) en deze dag zouden we doorbrengen in Shibuya, het 'fasion centre' van Tokyo. Hier zit ook het drukste kruispunt van de wereld (!), en man oh man oh man oh man oh man oh man, wat was 't daar druk! Maar wel ongelooflijk gaaf om daar een keer doorheen te lopen, zeg! Het ziet er heel erg chaotisch uit als je kijkt vanuit de Starbucks die ernaast ligt (Aranka heeft vanuit daar een stukje gefilmd, dat staat ook in mijn vlog), maar om een of andere reden gaat het heel natuurlijk als je er zelf middenin zit. Bij het station van Shibuya staat ook het beeld van Hachiko, een hond die 9 jaar lang op zijn overleden baasje heeft gewacht op Shibuya.

De derde dag werd besteed aan Harajuku (de place to be voor Tokyo's cosplayers) en Yoyogi park. Yoyogi Park is een ongelooflijk fijn parkje om lekker te relaxen. Hier wordt, zoals je in het filmpje kunt zien, lekker muziek gemaakt, mensen komen samen om te picknicken of om gewoon een balletje te trappen. Overigens zit het ook vol met verliefde stelletjes (mag ik even een gezamelijk 'aaaaaaah'?). Hier in de buurt zit ook de Meiji Shrine, een ongelooflijk indrukwekkend bouwwerk. Niet alleen om de heiligheid die het uitstraalt, ook de architectuur, de gebruiken, de mensen. Je loopt daar constant met een wow-gevoel! Zeker de trouwerijen die we daar hebben mogen meemaken waren erg indrukwekkend en interessant om te zien.

Ik zal verder niet al te veel in herhaling vallen, want ik heb het idee dat bijna iedereen toch wel Aranka's blog leest.. Ik zou zeggen, voor zij die hem nog niet gezien hebben; Enjoy!!Vandaag (dag 4) zijn Aranka, ik en haar vriendinnetje Hasumi Tokyo ingestapt. We zijn naar Akihabara (waar je slaagt als je voor electronica winkelt) geweest waar ik nog een handig tussenstukje voor mijn stekkers gekocht heb. Ook heb ik daar bij de Book Off 'Dr. J ekyl and Mr. Hyde' in het Japans gekocht! Hoe gaaf is dat?! De verdere middag met Hasumi en de rest (later voegde Aniek, Ernst en Hasumi's zusje Masumi zich bij ons) in Shinjuku en werd de dag gevuld met eet-, purikura- en game-jolijt! De beelden volgen nog, maar ik kan alvast zeggen (of je kan 't lezen bij Aranka xD) dat de dag supertof was!


Kusjes
Jeroen

11 opmerkingen:

 1. oh wow te veel impressies in 1 filmpje, where to begin!? Dan maar het meest voor de hand liggende: dat broekje kan echt niet!!! hahahah. Maar echt super leuk weer :) 超懐かしい~

  Jennifer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Jeroen,
  ook ik volg jou samen met Aranka.
  jouw filmpjes en Aranka's verhalen vullen elkaar zo mooi aan !please continiue:]
  At some places it seems somewhat overcrowded
  Volgens mij gaan jullie een fantastisch jaar tegemoed!
  have fun and enjoy!
  groeten jaap leonard Ank's dad

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah, ik kopieer even wat Jennifer zei: 超懐かしい~!!
  Superleuke impressies (en indd zo veel!) maar supercool :D En dat kindje aan het eind van het filmpje is te schattig :P

  Ttyl! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Jeroen wat een supergezellig park , de stad is inderdaad een beetje veel overcrowded. groetjes en x Anita 超懐かしい~(ik hoop niet dat dit haar naam is)hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hey Jeroen
  ik heb je filmpje al een paar keer bekeken,switch steeds van jou naar Aranka en weer terug! hahaha
  Aranka heeft het mooi beschreven,en bij jou kan ik het zien! verder vind ik je muziekkeuze daarbij geweldig!ik heb er weer van genoten,zal vandaag nog wel een paar keer kijken denk ik!
  kusjes xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anja (moeder Aranka):

  Hallo Jeroen. Net als jouw moeder en Jaap (dad Aranka) switch ik ook regematig tussen jouw blog en die van Aranka. Heel gaaf om jullie zo te kunnen volgen. Mijn collega's zullen me in de lunchpauzes voorlopig wat minder zien, omdat ik dan op mijn kantoortje heerlijk zit te genieten van jullie verhalen in woord en beeld. Fantastische manier om jullie impressies zo met ons (familie en vrienden)te delen. Zoals ik al zei bij Aranka: go on like this, it makes me hungry for more.

  Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey!!  En net zoals Jenn "where to begin!" Hahaha. Vet awesome impressies!

  Die gast op de Sax was echt awesome met z'n Edellweiss!! *.*

  Pat

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey jeroentje-poentje aan de andere kant van de aardbol! ik lag me echt kapot wanneer ik naar die vlogs van jou kijk. het is ook allemaal zo herkenbaar en Yoyogipark blijft echt de shit xD.

  Zoals Jen zei: dat broekje kan echt niet!!!! gehehehe.

  have fun en ik kijk uit naar de volgende vlog!
  kusje,
  Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 9. jeroen, ga zo door met je filmpje ;P
  I really like it :D

  enjoy your trip!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve jeroen,
  ik ben blij dat het je goed gaat, ik mis je wel. ik laat nog wel van me horen, veel groetjes van frannie, anouzka en zsazsia, want we zijn een dagje bij oma

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De filmpjes zijn echt geniaal, supergaaf om jullie op deze manier te volgen (^^)

  Nadia

  BeantwoordenVerwijderen